MClayton_1807-9-EC-SOU_012_D-Lres
MClayton_1807-9-EC-SOU_004_D-Lres
MClayton_1807-9-EC-SOU_003_D-Lres
MClayton_1807-9-EC-SOU_010_D-Lres
MClayton_1807-9-EC-SOU_011_D-Lres
MClayton_1807-9-EC-SOU_014_D-Lres
MClayton_1807-9-EC-SOU_008_D-Lres
MClayton_1807-9-EC-SOU_006_D-Lres
rear elevation
MClayton_1807-9-EC-SOU_013_D-Lres
long section
MClayton_1807-9-EC-SOU_005_D-Lres
MClayton_1807-9-EC-SOU_009_D-Lres

South Park Gardens 1, Wimbledon

 

ellisclare were appointed to design a Ground and First Floor extension to maximise

the footprint of this family home in Wimbledon.

 

The rear extension has an asymmetrical zinc roof, aligning with the first floor wall externally.  The high apex

allows the internal ceiling height to be maximised, while the roofline is lower on the boundaries

to minimise the impact on neighbouring properties.  

 

Timber cladding softens the rear elevation and a fully glazed screen enables natural light to flood into the extension.  

Bi-fold doors give level access to the garden and provide a seamless transition between the indoor and outdoor spaces.

 

An internal crittall screen opens up the Ground Floor Plan and brings light into the entrance Hall and Stair.

 

Co-ordination and concealment of the structure were key aspects of the technical design, to ensure

uninterrupted clean lines were maintained throughout the extension.  

 

 

 

 

© ellisclare ltd 2020